~JaDilah MeMbEr BlOgGeR UmMi...~

Wednesday, January 19, 2011

ULSER MULUT KU........


NIE BUKAN ULSER AKU YEA! dan bukan aku yang amik gambar nie..aku cari kat internet..takde makna nya aku nak tangkap pic..letak dlm mulut nie...sakit lagi ade....huhuu

salam hari nie dah 2 post aku link kan..huhu...tapi tentang aku hari nie biasalah tak berapa nak sihatlah dari segi kesihatan..lebih2 aku nie..sebenarnya dah 2 hari aku kena ulser mulut ,teruklah jgk sampai bengkak gusi nie macam org tgh dok kemam gula2...tapi disebabkan kurangnya minum air masak..nie lah padahnya..nak kata minum ais takdenyer..cuma seteguknya ajer 3 hari lepas...terus jadi macam nie..tensen lah aku........aku nie mmg keturunan ulser kot..sebab abah aku kalau kena ulser sampai ke tekak..tak naya ke tue..aku plak tahap paling dasyat kena dekat lidah lebih kurang 3 tempat...itu tak masuk lagi di gusi...aku hanya isi bonjela dan marjerin ajer......tapi mcm tue lah jgk..nak ok pun seminggu...huhuuuu

4 comments:

  1. la ciannya...banyakan minum air tau

    ReplyDelete
  2. ko letak garam kat tmpt ulser tu tp pedih sikit la..tahan ke la..insyaallah x lama lepas tu ok la...lg satu petua aku bc, jgn tgk ulser tu kat cermin sbb pantulan cermin bleh buat kan ulser makin worst.

    ReplyDelete
  3. oobetulke..aku letak marjerin ngan bonjela ajer ana...thanks yea..

    ReplyDelete