~JaDilah MeMbEr BlOgGeR UmMi...~

Wednesday, December 7, 2011

OMBAK RINDU LAGI!!!!!!!!!!!PERGH.....Salam ramai betul....orang pergi menonton OMBAK RINDU..lakonan Maya Karin Dan Aaron Aziz nie...dengarnya meletup gaklah...OMBAK RINDU dlm simpanan aku dah hampir berbelas tahun.. maklumlah aku start baca novel nie..sejak aku sekolah menengah...tapi bila dah kawin HUBBY suh stop...sekrg dlm..hidup aku koleksi novel 2 nie mencecah berpuluh gaklah...yang terbaru novel..BILA CINTA BERTASBIH...best gaklah walaupun penulis nya dari seberang....oklah jom baca...sinopsis cete nie..
Sinopsis : OMBAK RINDU IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?
Harga : RM 19.90
Halaman :576
novel nie pun boleh harap gaklah....sekrang tengah di pentaskan (TEATER)...pelakon Aaron Aziz......jgk..heroin aku tak pasti samada ummi aida atau sape..Novel nie pun syok gak,lokasi di KUANTAN pahang...kalau ader pengarah yang minat nak buat drama...atau filem..leh lah buat..kalauleh nak pelakon ADY PUTRA dan TIZ ..barulah masuk...hehhe..yeke...adoi macam2lah aku nie...

No comments:

Post a Comment