* 200g coklat masakan
* 70g mentega
* 2 biji telur
* 50g gula halus
* 60g tepung gandum
* 1 sudu kecil baking powder
Cara-cara
1.
Cara1
Antara bahan-bahan yang diperlukan
2.
Cara2
Cairkan coklat. Gunakan kaedah "double boiler" .
3.
Cara3
Kemudian masukkan mentega. Kacau sehingga mentega cair. Selepas tu bolehlah panaskan oven sehingga suhu 170C.
4.
Cara4
Dalam mangkuk lain, masukkan telur dan gula. Kacau sampai sebati. Tak perlu penaik(kembang).
5.
Cara5
Masukkan telur ke dalam mangkuk coklat. Kacau biar campuran sebati.
6.
Cara7
Ayakkan tepung dan baking powder ke dalam mangkuk coklat. Gaul sehingga sebati.
7.
Cara8
Isikan adunan ke dalam bekas muffin sehingga 1/2 penuh atau 60% penuh. Bakar selama 20 minit.
sedapnya muffin...
ReplyDelete